HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 augustus 2017

Team LottoNL-Jumbo strijdlustig in GP Jef Scherens

Team LottoNL-Jumbo heeft een actieve wedstrijd gereden tijdens de GP Jef Scherens - Rondom Leuven. De Nederlandse WorldTour-ploeg reed met Timo Roosen, Lars Boom en Victor Campenaerts in de aanval, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een sprint. Amund Grondahl Jansen strandde daarin buiten de top tien.

Al vroeg in de wedstrijd toonde Team LottoNL-Jumbo zich met Timo Roosen. Roosen ging in de tegenaanval, maar zag zijn poging stranden. Vervolgens reden Lars Boom en Victor Campenaerts beurtelings in de aanval. “Het was echter moeilijk om vandaag een verschil te maken”, doet ploegleider Frans Maassen zijn verhaal. “Drie rondes voor het einde zat zowel Lars als Victor in een goeie kopgroep, maar het was nog te ver naar de finish.”

Een ijzersterke Lars Boom ging vervolgens nog twee keer in de aanval. “Lars reed een sterke wedstrijd, maar kreeg bij zijn twee volgende pogingen opnieuw weinig ruimte. Amund Grondahl Jansen probeerde zich vervolgens te mengen in de eindsprint. Hij zat in eerste instantie goed gepositioneerd, maar werd vervolgens overvleugeld door een sprinttrein.”

Frans Maassen houdt gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. “Amund had een beter resultaat kunnen behalen in de eindsprint. Het is daarnaast jammer dat onze aanvalslust niet beloond wordt. We hebben weliswaar een goeie koers gereden, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt. Dat bleef helaas uit.”