HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 april 2018

Team LottoNL-Jumbo toont zich van beste kant in Ronde van Vlaanderen

Team LottoNL-Jumbo heeft een goede Ronde van Vlaanderen afgesloten met een veertiende plaats van Timo Roosen. Roosen reed een sterke koers en kon zich in de finale meten met de favorieten. Pas op de laatste beklimming van de Kwaremont moest hij de rol lossen. Pascal Eenkhoorn kleurde de wedstrijd door mee te zitten in de vlucht van de dag, waarbij ook Jos van Emden later nog aansloot.

De klassieker over de alom bekende Vlaamse kasseien en hellingen was vooral een loodzware koers door de koude temperatuur en de regen. Team LottoNL-Jumbo zat vanaf de start goed in de wedstrijd en bleef dit keer van pech bespaard.

“Heel de ploeg zat vanaf de start goed in de wedstrijd”, begint ploegleider Jan Boven zijn nabeschouwing. “Het strijdplan was om de lijn door te trekken van Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. We wilden ons vandaag vooral tonen zonder specifieke kopman en dat is goed gelukt. De jongens hebben elkaar goed geholpen en reden continue van voren. Timo werd uiteindelijk veertiende na een mooie koers en zat niet zover achter de groep die streed voor de derde plaats. Amund zat daar dan weer vlak achter. Ook met Pascal en later ook Jos in de vlucht van de dag hebben we ons meer dan  getoond. De gehele ploeg was sterk vandaag.”

Roosen vond het een zware, maar mooie dag. “Het was een heel zware koers. Vanaf het begin werd er volle bak gekoerst en het viel nooit echt stil. Iedereen had voor half koers al een serieuze jas uitgedaan. Ik voelde me goed en dacht: ik moet gewoon blijven rijden en gaan. Op de Kwaremont kon ik niet meer mee. Ik had gewoon de power niet meer. Ik ging voor een topvijftienplek en dat is gelukt, dus daar kan ik zeker mee leven. Het gevoel was goed.”

De man die de koers mee kleurde was debutant Eenkhoorn. In zijn eerste grote klassieker als neo-prof reed hij meer dan honderd kilometer in de vuurlinie. “Het was lastig weggeraken. Het plan was om Jos, Maarten of mezelf in een ontsnapping te krijgen. We zaten allemaal een paar keer mee, maar het was lang wachten voordat we uiteindelijk een vrijgeleide kregen. Het viel nooit stil. Ik voelde me goed en probeerde op de klimmetjes het tempo hoog te houden. Het doel was meezitten en dat is gelukt. Het was een mooie dag.”


Video: Reactie Roosen na Ronde van Vlaanderen:

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss