HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 april 2018

Team LottoNL-Jumbo trekt opnieuw naar Kühtai voor hoogtestage

De renners van Team LottoNL-Jumbo trekken in juli, net als vorig jaar, naar het Oostenrijkse Kühtai voor een hoogtestage van drie weken. Daar zullen onder anderen George Bennett, Danny van Poppel en Jos van Emden zich voorbereiden op de tweede helft van het seizoen.

“We kijken ernaar uit om weer in de omgeving van Kühtai te trainen”, vertelt Head of Performance Mathieu Heijboer over de regio waar Bennett vrijdag als tweede eindigde in de laatste etappe van Tour of the Alps. “Vorig jaar hadden we een heel goed najaar met bijvoorbeeld overwinningen van Lars Boom in de BinckBank Tour en Tour of Britain en de Europese titel tijdrijden van Victor Campenaerts. Daarnaast stonden renners als Koen Bouwman, Antwan Tolhoek, Daan Olivier en Floris De Tier in zeer goede vorm aan de start van de Vuelta.  Dit kwam mede door de hoogtestage in Oostenrijk”, vertelt hij.

In Kühtai zullen de renners zich voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. “Bijvoorbeeld op de Ronde van Spanje. Maar ook voor de twee Amerikaanse wedstrijden die in augustus op het programma staan is het trainingskamp ideaal. Tijdens de Colorado Classic en Tour of Utah fietsen de renners veel op hoogte. In Oostenrijk kunnen ze hier specifiek voor trainen”, legt Heijboer uit. 

Daarnaast organiseert Innsbruck dit jaar het WK wielrennen. “We kunnen ons daar niet alleen voorbereiden op de ploegentijdrit, maar ook het parcours van de wegwedstrijd verkennen. Onder anderen George Bennett zal daar met veel interesse naar kijken”, vertelt de trainer. 

Het WK wielrennen vindt dit jaar plaats tussen 22 en 30 september. Na de openingsceremonie en verkenning van het parcours van de ploegentijdrit op de eerste dag, staat de ploegentijdrit zelf de dag erna op het programma. Het parcours telt ruim zestig kilometer. Het is vrijwel vlak met uitzondering van de vier kilometer lange klim naar het dorp Axams, bekend van de Olympische Spelen in 1964. De wegwedstrijd op de laatste dag belooft een uitputtingsslag te worden. Het parcours is 265 kilometer lang en telt zo’n 5000 hoogtemeters. 

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd