HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 29 juli 2018

Team LottoNL-Jumbo verlaat Tour met drie zeges en twee man in top vijf

Team LottoNL-Jumbo heeft een erg succesvolle Tour de France afgesloten met drie etappezeges en twee renners in de top vijf van het klassement. In de slotetappe naar de Champs-Élysées in Parijs kwamen de vierde en vijfde plaats van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk niet in gevaar. Amund Grondahl Jansen reed in de voorlaatste ronde lek, waardoor het plan om de Noor te laten sprinten mislukte.

Manager Richard Plugge was na afloop in zijn nopjes met de prestatie van zijn ploeg. “Het is de beste Tour in de historie van de ploeg. Dus ik kan niet meer dan trots en gelukkig zijn. We winnen twee etappes met Groenewegen en een etappe met Roglic en we hebben twee man in de top vijf van het klassement. Dus de Tour is meer dan geslaagd. Het mooiste is dat het niet alleen een prestatie is van de renners, maar van het gehele team.”

Ploegleider Nico Verhoeven is het eens met die analyse. “We hebben laten zien dat het ons gelukt is om op meerdere paarden te wedden. We hebben meegedaan in de strijd om dagzeges en in het klassement. Helaas viel Dylan vroeg weg, maar de jongens in zijn dienst hebben perfect hun werk gedaan in de bergen voor Steven en Primoz. De hele ploeg heeft drie weken lang op hoog niveau gepresteerd. Dat is het resultaat van een jarenlange voorbereiding.”

Roglic blonk van trots. “Ik ben heel trots dat ik dit heb laten zien. We kunnen terugkijken op drie mooie weken. Dat ik de zwaarste etappe van de Tour won, is het mooiste dat er is. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik mijn derde positie moest afstaan, maar ik moet ook realistisch zijn. Het ging gisteren gewoon niet harder en dan heb ik daar vrede mee. We hebben er als ploeg het maximale uitgehaald en dus mogen we zeker trots zijn.”

Kruijswijk was de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo in de top vijf van het klassement. “Dit is heel mooi. Zo de finish bereiken geeft een heel speciaal gevoel. Ik heb drie weken lang genoten en kan trots zijn op mijn vijfde plaats. We hebben aangevallen en ons als ploeg laten zien. Hier kunnen we mee verder richting de toekomst.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss