HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 september 2018

Team LottoNL-Jumbo verlengt contracten Van Emden en Lindeman

Jos van Emden (33) en Bert Jan Lindeman (29) blijven bij Team LottoNL-Jumbo. Hun contracten zijn met respectievelijk drie en één jaar verlengd. Robert Wagner zal de Nederlandse World Tour-formatie daarentegen na dit seizoen verruilen voor een ander team.

“Ik kan geen reden bedenken om weg te gaan”, zegt Van Emden, die sinds 2008 voor de voorlopers van Team LottoNL-Jumbo uitkomt. “Bij de ploeg weten ze wat ze aan me hebben en ik weet wat ik aan de ploeg heb. Ik vind het mooi om de ontwikkeling van dichtbij mee te maken en eraan bij te dragen. Dankzij onze begeleiding verbeter ik zelf ook nog op bepaalde punten.”

Net als Van Emden is ook Lindeman een gewaardeerde kracht, met zijn eigen specialisme. “Ik ben gelukkig met mijn verlenging. Ik heb mijn rol en ik word gewaardeerd. Ik ben er om de kopmannen te ondersteunen en soms krijg ik mijn eigen kansen”, aldus Lindeman, die aan zijn vijfde jaar bij de ploeg van manager Richard Plugge zal beginnen. Lindeman is momenteel actief in de Ronde van Spanje. Drie jaar geleden boekte hij daarin het grootste succes uit zijn carrière door de zevende etappe te winnen. Van Emden won onder meer de afsluitende tijdrit in de Giro van vorig jaar.

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning