HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 augustus 2017

Team LottoNL-Jumbo verliest kostbare tijd door valpartij in ploegentijdrit Vuelta

De openingsploegentijdrit in de Vuelta a España is voor Team LottoNL-Jumbo dramatisch verlopen. Al vroeg in de wedstrijd gingen Antwan Tolhoek en Floris De Tier onderuit. De ploeg kwam daardoor in de slotfase manschappen te kort en strandde uiteindelijk op een vijftiende plaats.

De ploeg ging voortvarend van start totdat Antwan Tolhoek na drie kilometer in een put reed en over de kop sloeg. “Ik hoorde achter me een valpartij”, beschreef kopman Steven Kruijswijk de situatie na afloop. “Floris De Tier ging ook onderuit. We waren daardoor meteen twee renners kwijt. De tijdrit was toen om zeep. Dit is een slecht begin.”

De ploeg probeerde het beste ervan te maken. “De organisatie was echter weg en dan wordt het heel lastig. We hebben ons best gedaan, maar dit is niet de start waarop we gehoopt hadden. Gelukkig zijn er nog twintig dagen. We moeten dit zo snel mogelijk vergeten. Er komen nog voldoende kansen. Je verliest die secondes natuurlijk liever niet, maar het is nu eenmaal zo. Hopelijk herstellen de jongens die gevallen zijn snel.”

Ook ploegleider Grischa Niermann was teleurgesteld. “Dit was allesbehalve het begin waarop we gehoopt hadden”, deed hij zijn verhaal. “De schade had erger kunnen zijn, maar we hopen vanaf morgen toch meer geluk te hebben.”