HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 september 2017

Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met Amerikaans talent Sepp Kuss

Team LottoNL-Jumbo heeft het Amerikaanse talent Sepp Kuss voor twee jaar vastgelegd. De 23-jarige Kuss komt van het Amerikaanse continentale team Rally Cycling en geldt als een sterke allrounder die bergop goed uit de voeten kan. 

“Kuss is ons opgevallen in de Tour of California. Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest”, licht sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo toe. “Hij heeft een achtergrond als mountainbiker en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd.”

De Amerikaan verwacht veel van zijn overgang naar de Nederlandse World Tour-formatie. “Ik ben zeer verheugd met Team LottoNL-Jumbo. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners en dat geeft mij het vertrouwen dat dit voor mij de juiste keuze is om hogerop te komen. Ik hoop veel op te steken van de ervaren renners en me verder te ontplooien als klimmer, maar ook in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om uit te vinden welke koersen me het best liggen”, aldus Kuss.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course