HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 september 2017

Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met Amerikaans talent Sepp Kuss

Team LottoNL-Jumbo heeft het Amerikaanse talent Sepp Kuss voor twee jaar vastgelegd. De 23-jarige Kuss komt van het Amerikaanse continentale team Rally Cycling en geldt als een sterke allrounder die bergop goed uit de voeten kan. 

“Kuss is ons opgevallen in de Tour of California. Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest”, licht sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo toe. “Hij heeft een achtergrond als mountainbiker en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd.”

De Amerikaan verwacht veel van zijn overgang naar de Nederlandse World Tour-formatie. “Ik ben zeer verheugd met Team LottoNL-Jumbo. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners en dat geeft mij het vertrouwen dat dit voor mij de juiste keuze is om hogerop te komen. Ik hoop veel op te steken van de ervaren renners en me verder te ontplooien als klimmer, maar ook in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om uit te vinden welke koersen me het best liggen”, aldus Kuss.

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.