HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 oktober 2018

Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met Tony Martin

Tony Martin maakt volgend wielerseizoen deel uit van Team LottoNL-Jumbo. De viervoudig wereldkampioen tijdrijden denkt in de World Tour-formatie van manager Richard Plugge de voorwaarden te vinden om weer te kunnen uitblinken in de ritten tegen de klok. Met name in de ploegentijdritten wordt veel van hem verwacht. Daarnaast krijgt de 33-jarige Duitser een belangrijke ondersteunende rol.

“Tony is de ontbrekende schakel waarnaar we nog op zoek waren. Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee en is een op en top professional. Hij kan van grote waarde zijn in de ondersteuning van onze kopmannen. Dat hij voor ons heeft gekozen, is een mooie bevestiging van de ontwikkeling die we de laatste jaren doormaken”, geeft Plugge aan.

Martin tekent bij de Nederlandse ploeg een contract voor twee jaar. “Ik kijk er naar uit om bij Team LottoNL-Jumbo aan de slag te gaan. Ik deel hun visie”, aldus Martin. “De renners vormen een eenheid en de staf laat niets aan het toeval over in hun begeleiding. De benadering van het tijdrijden spreekt me bovendien erg aan. Ik wil graag een belangrijke teamplayer worden door de kopmannen te helpen en door succes te hebben in tijdritten.”

Eerder werd bekend dat Mike Teunissen, Taco van der Hoorn, Lennard Hofstede, Laurens De Plus en Jonas Vingegaard de overstap maken naar Team LottoNL-Jumbo. Gijs Van Hoecke, Robert Wagner, Enrico Battaglin, Lars Boom en Bram Tankink gaan de ploeg verlaten.

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning