HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 januari 2018

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt met Nancy van der Burg en Asker Jeukendrup twee nieuwe voedingsexperts

Met het aanwerven van Asker Jeukendrup en Nancy van der Burg zet Team LottoNL-Jumbo een nieuwe stap op voedingsgebied. Onder supervisie van de vermaarde Jeukendrup zal sportdiëtiste Van der Burg de renners individueel gaan coachen op het vlak van hun dagelijkse voeding. De komst van beide voedingsexperts past bij het innovatieve karakter van Team LottoNL-Jumbo.

Met name door intensievere individuele begeleiding denkt de ploeg nog winst te kunnen boeken. Daar ligt ook de kracht van Van der Burg, terwijl met Jeukendrup een internationaal toonaangevende autoriteit in de voedingsleer is binnengehaald. Hij zal enkele kopmannen ook zelf onder zijn hoede nemen. 

“Het gaat op dit niveau om de laatste procentjes winst die je kunt behalen. Dat kan het verschil zijn tussen winst en verlies. Door steeds de vragen te stellen ‘waar kunnen we innoveren’ en ‘waar kan het beter’, vergroten we de kans op succes”, zegt Jeukendrup over moderne voedingsbegeleiding van topsporters.

Jeukendrup vervolgt: “Training en voeding moeten optimaal geïntegreerd zijn. Dat maakt de training effectiever en de renner adaptiever. Anderzijds is de training minder effectief als je fouten met je voeding maakt. Daarom is het essentieel dat renner, trainer, verzorger en voedingsdeskundige samen de doelen afstemmen. Daar zetten we een systeem voor op. Daarmee loopt Team LottoNL-Jumbo voorop. We willen niet reactief, maar toonaangevend zijn.” 

Dat betekent het toepassen van moderne wetenschappelijke inzichten. Van der Burg is verantwoordelijk voor de uitvoering van het systeem. “De voedingsleer is zowel wetenschappelijk als maatschappelijk voortdurend in beweging”, weet Van der Burg. “We starten op basis van maatwerk een coachingstraject op. Behoudend waar het moet en vernieuwend waar het kan.”

Nancy van der Burg doceerde als lid van het Kennisteam Sports & Excercise Nutrition aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en was als sportdiëtiste verbonden aan Topsport Gelderland. Als renster van Parkhotel Valkenburg bouwt Van der Burg aan een eigen wielercarrière.

Asker Jeukendrup is toonaangevend wetenschapper in de voedingsleer en inspanningsfysioloog, die een groot deel van zijn carrière doormaakte als professor aan de Universiteit van Birmingham. Hij is tevens Performance Manager van het Nederlands Olympisch team. Hij werkt(e) naast zijn academische carrière met tal van Olympische en wereldkampioenen, Tour de France-renners en Champions League voetbalteams en andere elitesporters.

RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup