HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 maart 2017

Team LottoNL-Jumbo zonder problemen door eerste rit Catalonië

Team LottoNL-Jumbo is de Volta A Catalunya gestart met een degelijke eerste etappe. De drie klassementsmannen werden de gehele dag van voren gehouden en finishten in het peloton. Davide Cimolai won de rit naar Callela door in een massasprint Nacer Bouhanni te verslaan.


Bert-Jan Lindeman was een van de eerste renners die probeerde aan te vallen. Kort daarna werd hij teruggepakt. Na diverse aanvalspogingen ontstond er een kopgroep welke in wisselende samenstellingen lange tijd vooruit bleef en voor de laatste klim werd gegrepen.


“Het eerste doel was om mee te zitten in de kopgroep en daarnaast moeten de renners ervoor zorgen dat onze drie klassementsmannen van voren zaten. Het tweede doel is bereikt”, aldus ploegleider Sierk-Jan de Haan. “Robert Gesink, George Bennett en Steven Kruijswijk zijn de mannen voor het klassement. Zij werden goed omringd en we hadden bepaalde punten besproken waar ze vooraan moeten zitten. Na 108 kilometer voor de twee grote beklimmingen en in de laatste twintig kilometer. Het is goed om te zien dat onze renners op dat moment op de goede plek zaten.”


“Er werd vandaag een strak tempo gereden en dat is een goed begin in deze etappekoers. Het was vooraf duidelijk dat dit een van de weinige, zo niet enige, kans voor de sprinters was. Het was al vrij snel duidelijk dat Cofidis en Lotto Soudal de koers gingen dragen.” Uiteindelijk finishte de eerste etappe in een massasprint en was Gesink op de dertigste plaats de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo in de daguitslag.


Morgen de ploegentijdrit 


Morgen rijden de renners een ploegentijdrit van 41 kilometer rondom het Meer van Banyoles. Volgens De Haan is het parcours uniek. “Het komt niet vaak voor dat er zoveel geklommen wordt tijdens een ploegentijdrit. Dat vraagt toch om een speciale manier van rijden. De renners moeten veel vertrouwen in elkaar hebben en precies weten wanneer ze wel of niet kunnen versnellen. De klimmers moeten ervoor oppassen dat ze niet te hard bergop rijden. Het eerste gedeelte gaat belangrijk worden. Je zal daar de ploegentijdrit niet gaan winnen, maar daar verliezen is zeker mogelijk. Dat is ook een reden dat we de ploegentijdrit gisteren verkend hebben. Morgenochtend rijden we het rondje nogmaals en dan moeten we optimaal aan de start verschijnen.”