HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 24 augustus 2018

Teunissen terug op oude nest bij Team LottoNL-Jumbo

Mike Teunissen keert terug bij Team LottoNL-Jumbo. De Noord-Limburger maakte daar in 2015 zijn profdebuut. In 2017 verkaste hij naar Sunweb. Teunissen tekent een contract voor vier jaar bij de formatie van manager Richard Plugge.

“Twee jaar geleden zijn we goed uit elkaar gegaan en we hebben sindsdien altijd contact gehouden”, reageert Teunissen op zijn terugkeer. “De ploeg heeft in de tussentijd mooie stappen gemaakt. Daarom is dit een goed moment om terug te keren. Ik kijk uit naar het weerzien met de verschillende oude bekenden en naar de kennismaking met de nieuwe mensen in het team.”

Ploegleider Nico Verhoeven is blij Teunissen weer binnen de gelederen te krijgen. “Dat is een heel mooie aanwinst. In de klassiekers willen het beter doen dan afgelopen jaar en daarvoor is hij een gewenste versterking. Mike is heel allround. Hij gaat niet alleen van waarde zijn in de klassiekers, maar ook in de voorbereiding van de sprint en als helper van onze klassementsrenners. Hij kan zelf ook rap aankomen en zal kansen krijgen om soms zelf een resultaat te sprinten.”

Toen Team LottoNL-Jumbo zich opnieuw voor hem meldde, kende Teunissen geen aarzeling. “Deze ploeg sprak meer dan elke andere ploeg vertrouwen in mijn voorjaar uit en heeft bovendien een duidelijk plan hoe ik me verder kan ontwikkelen. Naast presteren in het voorjaar wil ik me verdienstelijk maken in de ondersteuning van de sprinters en de klimmers”, besluit hij.

Morgen staat Teunissen, op zijn 26e verjaardag, aan de start van de Vuelta. Hij maakt daar zijn rentree na een ernstige valpartij in de Ronde van Polen.


 

 

 

 

 


RELATED