HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 februari 2018

Timo Roosen finisht derde op Hatta Dam in Ronde van Dubai

Timo Roosen is op een verdienstelijke derde plaats geëindigd in de koninginnenrit van de Ronde van Dubai. De 25-jarige renner kon zich na een lastige en snelle rit mengen in de strijd om de overwinning en reed uiteindelijk naar een podiumplaats. In het algemeen klassement schoof hij op naar de zevende plaats.

Een vroege vlucht van zes renners kreeg een ruime voorsprong van het peloton, maar uiteindelijk streed de groep der favorieten op de Hatta Dam om de zege. Timo Roosen kon zich op die steile slotklim goed positioneren. “Aangezien Dylan Groenewegen na de etappe van gisteren geen kans meer maakte op een goede eindklassering, kon Timo Roosen vandaag voor zijn eigen kansen rijden”, verklaart ploegleider Jan Boven achteraf de ploegentactiek.

Dat pakte goed uit. Timo Roosen begon in een goede uitgangspositie aan de slotsprint en reed naar een podiumplaats. “Zijn ploeggenoten hebben hem goed afgezet en een sterke prestatie geleverd. Dat Timo na een lastige rit naar een derde plaats rijdt, is een mooie opsteker voor ons.”

Morgen krijgt Dylan Groenewegen weer een kans in de 129 kilometer lange slotrit van Skydive Dubai naar City Walk. In het puntenklassement staat hij tweede op vier punten achterstand van leider Elia Viviani. “Toch focussen we in eerste instantie op etappewinst met Dylan. Op die manier zouden we de wrange nasmaak van de derde etappe kunnen wegspoelen”, besluit Jan Boven.