HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 augustus 2017

Timo Roosen zevende in GP Stad Zottegem

Timo Roosen is als zevende gefinisht in de GP Stad Zottegem. De 24-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo kon zich na een wedstrijd van 198 kilometer vooraan plaatsen in een sprint van een uitgedund peloton. De overwinning ging naar de Belg Jasper De Buyst.

Team LottoNL-Jumbo had de wedstrijd lange tijd onder controle. Op een cruciaal moment reed echter zowel Timo Roosen als Lars Boom lek. “Amund Grondahl Jansen zat op dat moment mee in een ontsnapping van vijftien renners, maar één renner in zo’n omvangrijke kopgroep vonden we te weinig. We hebben daarom besloten om in de achtervolging te gaan”, verklaarde ploegleider Frans Maassen achteraf.

De ploeg hoopte het gat voor de kasseien van de Paddestraat te dichten, zodat de teruggekeerde Lars Boom nog iets zou kunnen proberen. “De hergroepering volgde echter pas in de laatste kilometers. Er was toen geen ruimte meer om iets te ondernemen.”

Team LottoNL-Jumbo had zijn koers afgestemd op Boom. “Het parkoers was op zijn lijf geschreven. Na zijn lekke band hebben we gedaan wat konden, maar helaas was de groep aan het einde van de wedstrijd nog te groot. Timo kon nog wel naar een zevende plaats sprinten en Amund finishte als elfde, maar we hadden op meer gehoopt.”