HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 mei 2018

Tolhoek als dartel veulen in Ronde van Californië

Antwan Tolhoek begint morgen op de vierde plaats in het klassement aan de tijdrit in de Ronde van Californië. In de derde etappe werd zowel hij als Neilson Powless door het team goed afgezet in de laatste kilometers.
Het is voor de Zeeuw de eerste keer in zijn carrière dat voluit zijn kaart wordt getrokken voor het algemeen klassement.

“Ik heb vandaag onwijs genoten. Niet alleen van de derde etappe, maar ook nog van gisteren”, sprak Tolhoek na afloop. “Ik ben heel de dag super geholpen door de jongens. Tom Leezer is heel de dag bij me gebleven, maar ook Floris de Tier, Maarten Wynants en Sepp Kuss hebben mij en Neilson goed geholpen. Op het eind probeerden Neilson en ik nog naar de koplopers te springen, maar de wind maakte dat net te lastig.” 

Ploegleider Frans Maassen zag een lange rit met een lastige finale. “De aanloop daar naartoe werd goed gecontroleerd. Toen de finale was aangebroken, werd het een afvalkoers. Antwan probeerde op de laatste klimmetjes nog weg te springen. Dat was knap.”

Morgen staat er een lange tijdrit op het programma. In ruim 34 kilometer fietsen de renners zo snel mogelijk van San José naar Morgan Hill. “Tolhoek en Powless moeten dan vol aan de bak”, blikt Maassen alvast vooruit.

;

RELATED