HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 mei 2018

Tolhoek bezorgt Team LottoNL-Jumbo derde plek in Hammer Series

Team LottoNL-Jumbo is de Hammer Series in Stavanger met een derde plaats begonnen. In de eerste van drie onderdelen, de Hammer Climb, werden de punten bijeen gesprokkeld door een sterke Antwan Tolhoek. Tolhoek, die zijn klimtalent vorige week in de Ronde van Californië ook al etaleerde, reed een aanvallende koers en reed ronden lang aan de leiding met de winnaar van de Tour des Fjords, Michael Albasini. Tolhoek vergaarde zo de broodnodige punten voor de ploeg. Morgen gaat de Hammer Series Stavanger verder met een sprintwedstrijd. Zondag is de slotdag met een ploegenachtervolging.

“Het ging heel goed vandaag. Ik heb alles gegeven”, aldus Tolhoek. “Het is een totaal nieuw concept voor mij. Normaal wacht je de hele dag, nu moet je gelijk los. Dan moet mentaal de knop om. Ik zat de hele dag voorop met Albasini. We reden goed door en ik heb veel punten gepakt. Ik ben blij dat ik na Californië de goede lijn kan doortrekken.” 

"Het ging beter dan ik vooraf had verwacht na zoveel koersen op een rij.", aldus Pascal Eenkhoorn. "Het was echt een leuke koers en heel anders dan normaal. Je zit eigenlijk meteen in de finale." 

“We hebben hier super veel punten gescoord met Antwan”, beschouwt Jan Boven na. “Hij is voor ons ook de enige die dat kan op zo’n parcours. Het was voor ons ideaal dat hij rondenlang voorop reed. Het bewijst dat hij met een goede vorm uit Californië is gekomen. Voor de rest van de Series gaan we aanvallend koersen.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.