HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 juni 2018

Tolhoek handhaaft zich tussen beste klimmers in Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft zich in de eerste bergrit van de Dauphiné kunnen meten met de favorieten. De 24-jarige Zeeuw zat tot één kilometer voor de finish van voren en kwam uiteindelijk als twintigste over de streep. 

Een makkelijke dag was het niet, want met Floris De Tier die niet van start ging en Jos van Emden die vroeg in de etappe in de remmen kneep, verloor Team LottoNL-Jumbo weer twee renners. Toch kon Tolhoek lang rekenen op de steun van Sepp Kuss, die pas in de finale zijn ploeggenoot met de favorieten weg zag rijden.

“Hij was echt in orde”, refereerde Tolhoek aan Kuss. “Dat is mooi om te zien. Ik denk dat we samen ver kunnen komen de komende dagen. Zelf voelde ik me vandaag vooral in het begin van de rit goed. Tijdens de laatste beklimming moest ik diep gaan, maar kon ik wel met de besten mee omhoog. Het belooft de komende dagen zwaar, maar wel mooi te worden.”

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.