HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 juni 2018

Tolhoek kiest aanval in slotetappe Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft in de zevende en laatste etappe van het Criterium du Dauphiné wederom zijn klimmerstalent getoond. De 24-jarige Zeeuw trok in de rit naar Saint-Gervais Mont Blanc met vijf anderen ten aanval. Tolhoek werd in de laatste drie kilometer ingelopen, waarna hij uiteindelijk als elfde over de streep kwam. In het klassement kwam hij een dikke halve minuut tekort voor een toptiennotering en finishte als elfde. In het jongerenklassement eindigde hij tweede.

Het koersverloop was een kopie van gisteren. Het was oorlog vanaf de start en het duurde tot op de Cormet de Roselend dat de kopgroep met Tolhoek een vrijgeleide kreeg. Hun maximale voorsprong bedroeg drie minuten.

“Ik voelde me heel goed en op de Roselend dacht ik: ik ga het gewoon proberen. Alles of niets en dan maar zien waar ik uitkom. Ik heb nooit gedacht aan de etappezege. Top tien in het klassement en de jongerentrui speelden wel door mijn gedachten. Daar had ik mijn hoop op gevestigd. Ik heb alles gegeven en ik ben heel blij met mijn prestaties en mijn elfde plaats. Ik denk dat ik hier iedereen elke dag verrast heb en mijzelf ook.”

Ook de ploegleiding is blij met de ontwikkeling van Tolhoek. “Wat Antwan hier heeft laten zien, is heel erg knap. We weten dat hij het kan, maar je moet het ook maar doen. Hij is er vol voor gegaan vandaag. Alles of niets. Vanaf de eerste klim zat hij mee in een kopgroep met zicht op de etappezege, top tien in het klassement en de jongerentrui. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar wat hij hier vandaag en de rest van de week heeft laten zien is knap en bewijst wat voor een groot talent hij is.”


RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss