HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 25 februari 2018

Tolhoek klimt met de besten in slotrit Abu Dhabi Tour

Antwan Tolhoek is vandaag tiende geworden in de slotetappe van de Abu Dhabi Tour. De 23-jarige Zeeuw, bezig aan zijn tweede seizoen bij Team LottoNL-Jumbo, klom op de zware slotklim naar Jabel Hafeet met de beteren in zijn eerste koers van het seizoen.

De hele ploeg heeft in de lange, vlakke aanloop naar de slotklim goed werk geleverd door mede het gat te dichten naar de kopgroep. Ook de vierde in het klassement, na de tijdrit van gisteren, Jos van Emden reed zich op de slotklim in de kijker door ten aanval te trekken.

Tolhoek was dan ook aangenaam verrast met de kans en ook het vertrouwen dat hij vandaag kreeg van de ploegleiding. “De jongens hebben mij vandaag perfect afgezet aan de voet van de beklimming. Ik draaide onderaan de klim bij de eersten mee omhoog. Ik dacht: ‘moet ik hier de koers gaan winnen ofzo’, zo goed werd ik afgezet. Dat gaf wel veel moraal om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb toen mijn eigen tempo gereden en kon nog bijna aansluiten bij de groep met Kelderman. Maar het is een goed teken en ik ben blij met dit resultaat in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en ben dan ook blij om mijn seizoen meteen goed in te zetten. Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course