HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 juni 2018

Tolhoek klimt naar tiende plaats in zware alpenrit Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft in de tweede bergrit van de Dauphiné zijn grote klimmerspotentieel laten zien. De 24-jarige Zeeuw klom in de etappe met aankomst boven op Valmorel naar de tiende plaats op zesentwintig seconden van dagwinnaar Daniel Martin. In het klassement is Tolhoek nu opgeklommen naar de zeventiende plaats met nog twee zware Alpenetappes voor de boeg.

Een makkelijke etappe was het verre van. Direct vanuit de start moest er geklommen worden. Tolhoek werd door Sepp Kuss en Lars Boom perfect van voren gehouden en goed aan de voet van de slotklim afgezet. Kuss reed daarna zelf nog een verdienstelijke klim en eindigde als achtentwintigste.

“Ik voelde me prima. Beter dan gisteren nog. Dit is echt mooi, top tien”, aldus Tolhoek. “Het was een zware etappe vanaf het begin, maar Lars heeft de hele dag goed gewerkt voor mij. Het was echt afzien, maar ik ben blij dat ik hier met de besten mee kan. Echt super. Het is jammer dat we nog maar met vier zijn, maar we rijden als ploeg supergoed. Ook Sepp heeft een hoog niveau en dat bewijst hij ook bergop. Morgen en overmorgen wordt complete chaos. Alleen maar bergop en bergaf. Ik heb beide etappes verkend, maar ik bekijk het dag per dag en hopelijk zit er nog wat moois in het verschiet.”  

“We wisten dat Antwan goed in vorm is. En dat hij dit moet kunnen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het is mooi dat hij hier top tien rijdt en het ook kan waarmaken. Hij was ook al tiende in de WorldTour in Abu Dhabi in een aankomst bergop, maar dit is nog van een heel ander niveau. De komende twee dagen moeten hem in principe nog beter liggen. Hij heeft ze ook verkend. Als hij dit kan vasthouden, gaat hij nog mooie dingen laten zien. Sepp Kuss en Lars Boom hebben vandaag veel werk verricht en Antwan aan de voet van de slotklim in het wiel van de leider afgezet. Ze waren heel sterk.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss