HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 juni 2018

Tolhoek klimt richting top tien in klassement Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft in de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné wederom laten zien dat hij tot de besten behoort in deze wedstrijd. De 24-jarige Zeeuw zat in een groep die streed voor de achtste plaats en werd uiteindelijk elfde. In het klassement nadert Tolhoek de top tien. Hij staat dertiende. Morgen is de slotetappe met aankomst boven in Saint Gervais Mont Blanc.

De etappe naar La Rosière, met vier lastige alpencols waarvan twee van de buitencategorie, is een exacte kopie van de etappe die over een maand betwist gaat worden in de Tour de France. 

Neilson Powless zat mee in de vlucht van de dag en Tolhoek werd door Sepp Kuss perfect van voren gehouden en goed aan de voet van de slotklim afgezet. 

"Het was een superzware dag. Maar het ging erg lekker. Ik ben blij met hoe het gaat”, aldus Tolhoek. "Het was meteen koers vanaf de start. We zaten er als ploeg ook meteen lekker in met Neilson in de kopgroep. Op de Col de Pre ging de gashendel vol open en toen wist ik wel dat het een episch dagje ging worden. Maar ik en Sepp hebben de slag overleefd. Het was echt geweldig om daar nog met twee te zitten. Ik heb veel aan hem gehad. Op de slotklim was het gewoon een strijd van de stervende zwanen. Gelukkig kon ik op twee kilometer van de streep aansluiten bij een groepje dat streed voor een toptienplek. Morgen nog een dag alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen."

Ploegleider Grischa Niermann was vooral in zijn nopjes met het presteren van zijn jonge mannen. “Het was een goede dag voor ons. De jonge mannen hebben zich goed van voren laten zien. Dat is mooi. Neilson wordt met de dag beter en zat mee in de omvangrijke vlucht van de dag. Daarachter werd heel hard gereden. Op de Col du Pré bleven op een gegeven moment misschien twintig, vijfentwintig renners over met daarbij Antwan en Sepp. Sepp heeft goed werk verricht. Helaas moest Antwan op de slotklim passen, maar hij heeft zich heel mooi teruggeknokt naar die groep die streed voor de achtste plaats. Morgen wacht ons nog een zware dag. Hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden.”


RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss