HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 mei 2018

Tolhoek maakt indruk tijdens tweede etappe Californië

Antwan Tolhoek heeft in de tweede etappe van de Ronde van Californië laten zien weer helemaal terug te zijn. De 24-jarige Zeeuw streed lang mee om een podiumplek en kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Die plek bezet hij ook in het algemeen klassement. 

“Na drie maanden aan de kant te hebben gestaan is dit een gevoel dat ik koester”, blikte Tolhoek na afloop terug. “Ik heb alles gegeven en tot de laatste kilometer had ik hoop Bernal bij te halen en de leiding in het klassement te pakken. Maar ik kwam er net niet bij en plafoneerde in de laatste kilometer.”

Ploegleider Merijn Zeeman sprak vol lof over Tolhoek. “Chapeau. Na al zijn blessureleed was dit een ongekende prestatie. Zonder te koersen, maar met harde slimme training haalde hij dit niveau. Een knappe prestatie van Antwan.”

Voor Neilson Powless eindigde de etappe niet zoals gehoopt. Tijdens de beklimming van de Gibraltar Road moest de Amerikaan passen. "Ik werd heel goed beschermd door het team. Ik was behoorlijk teleurgesteld over mijn eigen prestaties op Gibraltar Road, maar het was echt ongelooflijk om Antwan daarboven te zien. Ik ben erg blij voor hem. Helaas verloor ik vandaag vrij veel tijd, maar ik ben nog steeds hier om te koersen en ik verwacht enkele betere resultaten in de komende paar dagen", zei de Amerikaan.

 “Hij kwam te kort. Maar ook dat hoort bij topsport en talentontwikkeling. We moeten rustig blijven, evalueren en vooruit kijken. We hebben heel veel vertrouwen in hem”, aldus Zeeman.

;

RELATED