HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 juni 2018

Tolhoek tankt vertrouwen voor lastige ritten Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné aangetoond weinig last te hebben van de valpartij waar hij gisteren bij betrokken was. De Zeeuw plaatste laat in de etappe een aanval. Pas na enkele kilometers werd hij gegrepen door het aanstormende peloton, dat in voorbereiding was op een massasprint.

Ploegleider Grischa Niermann zag dat het een lastige dag was. “Dat wisten we van tevoren al. Het was een minder lastige aankomst dan gisteren, maar het tempo lag erg hoog. Antwan heeft gelukkig laten zien goed in orde te zijn na zijn valpartij. Dat is goed om te weten in aanloop naar de echt lastige ritten later deze week. Daar ligt ons doel.”

Voordat de ploeg zich daarvoor kan opmaken, volgt eerst de ploegentijdrit van morgen. “Met Lars Boom, Jos van Emden en Neilson Powless hebben we grote motoren bij ons. Maar we moeten wel realistisch blijven, omdat we ook één renner minder hebben. Het doel is om het tijdverlies van Antwan zo veel mogelijk te beperken met het oog op de bergritten”, aldus de ploegleider

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.