HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 5 juni 2018

Tolhoek tankt vertrouwen voor lastige ritten Dauphiné

Antwan Tolhoek heeft in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné aangetoond weinig last te hebben van de valpartij waar hij gisteren bij betrokken was. De Zeeuw plaatste laat in de etappe een aanval. Pas na enkele kilometers werd hij gegrepen door het aanstormende peloton, dat in voorbereiding was op een massasprint.

Ploegleider Grischa Niermann zag dat het een lastige dag was. “Dat wisten we van tevoren al. Het was een minder lastige aankomst dan gisteren, maar het tempo lag erg hoog. Antwan heeft gelukkig laten zien goed in orde te zijn na zijn valpartij. Dat is goed om te weten in aanloop naar de echt lastige ritten later deze week. Daar ligt ons doel.”

Voordat de ploeg zich daarvoor kan opmaken, volgt eerst de ploegentijdrit van morgen. “Met Lars Boom, Jos van Emden en Neilson Powless hebben we grote motoren bij ons. Maar we moeten wel realistisch blijven, omdat we ook één renner minder hebben. Het doel is om het tijdverlies van Antwan zo veel mogelijk te beperken met het oog op de bergritten”, aldus de ploegleider

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss