HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 oktober 2018

Tolhoek tweede in Japan Cup

Antwan Tolhoek is als tweede geëindigd in de Japan Cup. In de laatste wedstrijd van het seizoen moest de 24-jarige Zeeuw zijn meerdere erkennen in de Australiër Robert Power, die sneller was in de sprint.

Team LottoNL-Jumbo reed een aanvallende koers. Robert Gesink was mee in de beslissende ontsnapping met Tolhoek, maar kreeg op een slecht moment af te rekenen met materiaalpech. Koen Bouwman reed lang in de aanval en zag zijn inspanningen beloond worden met de bergtrui.

“We wilden graag een mooie afsluiting van dit prachtige seizoen neerleggen. Dat is gelukt”, concludeerde ploegleider Frans Maassen. “De jongens reden een topkoers. Koen heeft de hele dag mee voorop gereden en ziet dat beloond met de bergtrui. In de finale ontstond er een kopgroep van zestien met vier man van ons. Daar reden uiteindelijk zes man uit weg, met Antwan en Robert. Helaas reed Robert een spaak kapot op de laatste beklimming waar Antwan en Power wegreden. Antwan heeft geprobeerd Power te lossen, maar dat is niet gelukt. Daarna werd hij geklopt in de sprint. Helaas hebben we niet gewonnen, maar we hebben wel een mooie koers gereden.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning