HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 oktober 2018

Top tien Van Emden en Bouwman in Parijs-Tours en GP Beghelli

Jos van Emden is als tiende geëindigd in Parijs-Tours. Ook Pascal Eenkhoorn liet zich veelvuldig van voren zien in de hertekende Franse klassieker. Hij werd zeventiende. Koen Bouwman is in GP Beghelli als negende over de streep is gekomen. In Italië liet ook Steven Kruijswijk zien nog steeds in uitstekende vorm te verkeren.


Aan het parcours van Parijs-Tours waren verschillende gravelpaden en steile beklimmingen toegevoegd. “Als je hier goed rijdt, is het parcours mooi. Maar sommige stroken waren te slecht”, vertelt Van Emden. “Het was mooi om hier sterk te rijden. Alleen toen de klassiekere renners bergop aanvielen, kon ik niet mee. Uiteindelijk lukte het om in de top tien te eindigen.”

 

In de GP Beghelli liet Kruijswijk zich veelvuldig van voren zien. Hij maakte in de finale lang deel uit van de kopgroep, maar kwam niet weg. Uiteindelijk soleerde Bauke Mollema naar de zege. Bouwman sprintte vervolgens naar een toptienklassering in de Italiaanse semi-klassieker. 

 

“We hebben als team een goede wedstrijd gereden”, vindt Bouwman. “We fietsten veel vooraan en zaten altijd goed in de koers. De moraal was bij iedereen hoog. Dat betaalde zich uit in een mooie wedstrijd voor de ploeg.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course