HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 september 2017

Topklassering blijft uit in Grand Prix Cycliste de Montréal

De Grand Prix Cycliste de Montréal is voor Team LottoNL-Jumbo niet verlopen zoals gehoopt. Na een slijtageslag was Paul Martens de best geklasseerde renner van de ploeg. De 33-jarige Duitse renner finishte op een minuut en veertig seconden achterstand van winnaar Diego Ulissi als 38e.

“Voor deze uitslag zijn we natuurlijk niet naar hier gekomen”, legt Martens uit. “We hebben twee lastige wedstrijden achter de rug in Canada. Veel ploegen komen met toppers hier naartoe. Normaal ben ik degene die de kopman bijstaat, nu reed ik zelf de beste uitslag van de ploeg. Alles moet op zijn plaats vallen, wil ik in zo’n wedstrijd echt vooraan meedoen.”

Bovendien was het moeilijk voor Team LottoNL-Jumbo om iets te ondernemen. “De koers werd vanuit het begin hard gemaakt. Aan de vroege vlucht valt in zo’n wedstrijd weinig eer te behalen. De koplopers waren immers al voor de tv-uitzending ingelopen. Daarna komen de beste renners bovendrijven. Het is wat dat betreft een eerlijke koers. Ik kwam helaas te kort.”