HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 16 januari 2018

Tour Down Under trapt af met verwachte massasprint

De eerste etappe van de Santos Tour Down Under is in Lyndoch zoals verwacht geëindigd in een massasprint. Daarin legde Enrico Battaglin namens Team LottoNL-Jumbo beslag op de twaalfde plaats. De Italiaan werd enigszins gehinderd en kon maar net aan een valpartij ontkomen.

“In een bocht op driehonderd meter van de aankomst raakte ik een andere renner. Ik moest remmen en verloor daardoor heel wat plaatsen. Ik probeerde me nog wel te herpakken, maar ik slaagde er niet meer in om in de top tien te komen”, reageerde Battaglin.

Dat de ploeg in het sprintgeweld geen potten zou breken, was door de afwezigheid van de topsprinters van het team wel ingecalculeerd. George Bennett en Robert Gesink kwamen bij de eerste dertig over de meet en daarmee deden ze wat nodig is om de klassementskansen gaaf te houden.

Bennett en Gesink hebben beiden in de lappenmand gezeten, maar ploegleider Frans Maassen denkt dat een goed klassement er zeker in zit. “Robert is onze kopman. Hij heeft al laten zien dat hij een goed niveau heeft. Ondanks het feit dat de Tour Down Under pas zijn eerste wedstrijd is sinds hij uitviel in de Tour en ondanks het feit dat er hier veel toppers zijn, heb ik hoge verwachtingen. We zetten in op minimaal een toptienklassering.”

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi