HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 30 juli 2017

Twan Castelijns in de aanval tijdens Prudential RideLondon-Surrey Classic

Twan Castelijns kleurde vandaag de dag tijdens de Prudential RideLondon-Surrey Classic. De 28-jarige renner reed lange tijd in de aanval, maar zag zijn vluchtpoging ruim voor het einde stranden. De Noor Alexander Kristoff sprintte vervolgens in de straten van Londen naar de overwinning. Zijn landgenoot Amund Grondahl Jansen eindigde als beste renner van Team LottoNL-Jumbo op een 27e plaats.

Na vele aanvalspogingen slaagde Twan Castelijns erin om een kloof te slaan met vier andere renners. “Ik wilde me vandaag laten zien en meezitten in de vroege vlucht”, vertelde Twan Castelijns na afloop. “Het duurde even voordat een kopgroep speelruimte kreeg, maar na dertig kilometer zat ik uiteindelijk in de kopgroep.”

In eerste instantie kreeg Castelijns gezelschap van vier andere renners, maar die groep werd al snel gereduceerd tot drie renners. De koplopers kregen echter nooit een grote voorsprong. “Ik heb me daarom al snel op de tussensprints gericht. Ik kon daarin telkens vooraan mee doen, maar Mads Würtz Schmidt was net wat sterker en pakte uiteindelijk de bergprijs. Desondanks ben ik blij dat ik in deze vorm uit de Ronde van Wallonië ben gekomen.”

Het peloton pakte op tachtig kilometer van het einde de vluchters terug. Amund Grondahl Jansen probeerde zich vervolgens in de massasprint te mengen. “Zijn ploeggenoten hebben hem zo goed mogelijk geholpen, maar uiteindelijk zat hij te ver gepositioneerd”, keek ploegleider Merijn Zeeman daarop terug. “Dat is een leermoment wat we meenemen naar de volgende wedstrijden. Het is in elk geval mooi dat we ons vandaag hebben laten zien.”