HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 februari 2018

Tweede seizoenszege Groenewegen in Portugal

Dylan Groenewegen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De 24-jarige Amsterdammer kwam in de eerste etappe van de Volta ao Algarve em Bicicleta na een lange sprint als eerste over de finish. Het betekende de derde overwinning van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen. 

 

Groenewegen noteerde met de ritwinst zijn 21ste zege in het geel-zwart van Team LottoNL-Jumbo. Een overwinning waar een lange en zware sprint aan vooraf ging. Uiteindelijk was het Timo Roosen die Groenewegen als laatste lanceerde.

 

“De vorm voelt echt goed”, zei Groenewegen na afloop. “De leadout was in Dubai al sterk en ook vandaag hebben ze weer puik werk geleverd. De timing klopte en ik maak het daarna zelf af in een lange sprint.”

 

“Dylan heeft een goede winter gehad, hard gewerkt en is nog jong. Het gaat nu zoals we het heel graag zien”, aldus een opgewekte Merijn Zeeman. De ploegleider complimenteerde de hele ploeg met het harde werk waardoor Groenewegen voluit kon sprinten. “Sepp Kuss heeft heel de dag het peloton gecontroleerd. Toen de kopgroep was gegrepen probeerden nog wat renners weg te springen, maar Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Paul Martens hebben zich ingespannen om dat te voorkomen. Daardoor kwam Dylan perfect uit voor de finale en hij maakte het ijzersterk af.”