HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 februari 2018

Valpartij doorkruist plannen Groenewegen

Een valpartij in de laatste kilometer van de slotrit van de Ronde van Dubai heeft de plannen van Dylan Groenewegen en Team LottoNL–Jumbo doorkruist. Groenewegen zat perfect geplaatst voor de laatste bocht, maar werd opgehouden door die val en sprintte vervolgens niet meer mee voor de zege.

Tot de valpartij leek alles voorspoedig te verlopen met een goede lead out van Tom Leezer, Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen. Ondanks de ongelukkige omstandigheden kon ploegleider Jan Boven daarom toch redelijk positief terugkijken op deze etappe. “Zoiets kan altijd gebeuren. Zoals wij het hebben kunnen zien vanuit de auto liep het goed tot de laatste bocht. De lead-out ging perfect en de mannen hebben de tactiek goed uitgevoerd. Daarbij heeft Bram Tankink de hele dag mee op kop van het peloton gereden om de kopgroep mee terug te pakken. Zo’n valpartij hoort nu eenmaal bij het wielrennen", aldus Boven.

Met een ritzege en een tweede plaats van Groenewegen, een derde plaats van Timo Roosen en twee dagen de leiderstrui blikt ploegleider Jan Boven met een goed gevoel terug op de afgelopen week. “Het was vooral een leerzame week. Er gingen dingen goed, maar ook dingen niet helemaal goed. We weten wat beter kan en daar gaan we aan werken. Al bij al kunnen we terugkijken op een uitstekende week met de ritwinst van Dylan en een derde plaats en een top tien overall voor Timo. Wat ik vooral onthoud, is dat ik een gemotiveerde groep jongens gezien heb en dat belooft voor de rest van het seizoen.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.
17 augustus 2018 in Wielrennen

Dit is ons team voor de Vuelta