HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 maart 2018

Valpartij nekt Bouwman op weg naar etappezege Coppi e Bartali

Een zware valpartij in de slotkilometer van de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali heeft Koen Bouwman een waarschijnlijke zege gekost.  Hij haalde nog wel de streep, werd zelfs zesde, maar is daarna ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij behandeld aan meerdere schaafwonden in zijn gezicht en een pijnlijke duim. Daarnaast brak hij zijn voortanden. Bouwman is ondanks zijn val opgeklommen naar de derde plaats in het klassement.

Ploegleider Sierk Jan de Haan zegt dat Bouwman ervan overtuigd is dat hij de winst binnen had voordat hij hard onderuit ging in de heuveletappe naar Sogliano al Rubicone.
“Koen is ervan overtuigd dat hij ging winnen, maar in de laatste bocht ging hij op het natte wegdek hard onderuit. Anders had hij hier de dubbelslag binnen gehaald. Het is jammer dat het gebeurt, maar dit is ook wielrennen. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar.”

“De ploeg was nochtans heel erg sterk”, vervolgt De Haan. “In de aanloop naar de drie lokale rondjes hebben wij continue op kop gereden en hadden alles onder controle. Iedereen was echt sterk. In de laatste ronde hadden we met Koen, Neilson en Enrico Battaglin nog drie coureurs mee vooraan.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss