HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 juni 2018

Valpartij nekt Tolhoek in eerste etappe Dauphiné

Een valpartij van Antwan Tolhoek in de laatste tien kilometer van de eerste etappe in het Criterium du Dauphiné heeft de plannen van Team LottoNL-Jumbo gedwarsboomd. De valpartij gebeurde op een cruciaal moment. Tolhoek was desondanks de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo aan de finish, met een achterstand van veertig seconden. Neilson Powless verloor een halve minuut meer.

“Dit is erg balen. Heel jammer”, begint Grischa Niermann zijn nabeschouwing op deze slopende en nerveuze etappe. “Vlak voor het slotklimmetje viel Tolhoek. Sepp Kuss en Lars Boom hebben op hem gewacht, want hij is hier wel onze belangrijkste man. Neilson werd ook opgehouden door die val en moest ook achtervolgen. Omdat er voorin aangevallen werd, was het moeilijk om terug te komen. Ze hebben volle bak gereden. Uiteindelijk zat er niemand mee in de eerste groep en dat is zuur. Gelukkig heeft Antwan weinig schade. Al bij al was het een slechte dag voor ons. Morgen hopelijk beter.”

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.