HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 juni 2018

Van Emden en Eenkhoorn missen podium op NK tijdrijden

Jos van Emden en Pascal Eenkhoorn zijn respectievelijk vijfde en zesde geworden op het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Bergen op Zoom.

Van Emden ging voortvarend van start en noteerde zelfs de snelste tussentijd op het eerste meetpunt. Daarna ging het niet meer volgens plan voor de tijdritspecialist. “Het laatste rondje was echt een gevecht. Het zat er echt niet in vandaag. Na de Dauphiné ben ik erg moe geweest en heb ik minder getraind. Daardoor miste ik die paar procenten die het verschil maken. Halverwege merkte ik dat ik de power die ik moest overbrengen niet meer had. Ik heb nog alles gegeven om op het podium te komen, maar het was gewoon niet goed genoeg.”

Ploeggenoot Pascal Eenkhoorn noteerde de zesde eindtijd. En dat terwijl hij na tien kilometer van fiets wisselde: “Tot dat moment ging het echt super. Ik had een bepaald wattage in gedachten, maar na die fietswissel had ik mijn Pioneer powermeter niet meer. Daarom heb ik de rest op gevoel gedaan. Het was een goede leerschool voor de toekomst, want ik had geen illusies om hier Nederlands kampioen te worden. Het paste in mijn programma, het is een mooie discipline en ik word er alleen maar beter van.”

;

RELATED