HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 maart 2018

Van Emden tweede in afsluitende tijdrit Tirreno Adriatico

Jos van Emden is in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico tweede geworden. In het eindklassement was George Bennett de hoogst geklasseerde Team LottoNL-Jumbo-renner. Hij sloot de Tirreno af op de negende plaats.

Voor Jos van Emden was het, net zoals vorig jaar, een rechtstreeks duel met Rohan Dennis. Toch wilde hij daar niet te uitgebreid bij stilstaan. “Vorig jaar stootte hij mij van de hotseat en was het de grootste teleurstelling in mijn carrière tot nu toe. Nu startte ik na hem en heeft hij me op waarde geklopt.”

Van Emden gaf te kennen de zware etappe van maandag nog in de benen te hebben. “Dat was niet optimaal. Ook op de Tacx voelde het nog niet super en daarom ging ik behouden van start. Er was daarom direct een verschil met Dennis, dat daarna gestaag opliep. Op de helft was het twee seconden, op de finish vier. Het voelt heel anders dan vorig jaar. Hij is op deze afstand gewoon de beste. Maar ik blijf hem aanvallen. Het feit dat het verschil nu al een stuk kleiner is dan aan het begin van het seizoen in Abu Dhabi is goed.”

Ploegleider Jan Boven concludeerde na afloop dat het een Tirreno was met dubbele gevoelens, waarvan de goede overheersen. “Primoz heeft met zijn ritwinst natuurlijk voor het grootste succes gezorgd. George kan ook terugkijken op een sterke ronde. Hij werd heel fraai derde en uiteindelijk was het een secondenspel om plek vier tot en met negen in het algemeen klassement.”