HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 februari 2018

Van Poppel achtste in hectische sprint in Abu Dhabi

Danny van Poppel is in de eerste etappe van de Abu Dhabi Tour op de achtste plek geëindigd. Alexander Kristoff schreef de etappe op zijn naam.

Van Poppel had het de eerste honderdtachtig kilometer erg rustig en daarna begon voor hem de etappe pas echt. “En dat ging juist weer erg snel. We raakten elkaar even kwijt, maar Robert Wagner bracht me in de hectiek nog terug, waardoor ik me nog deels kon mengen in de sprint", aldus Van Poppel, die volgens afspraak pas laat werd afgezet voor de sprint.

Ploegleider Sierk Jan de Haan zag de renners vandaag lange rechte stukken afwerken. “Het was vanaf de start heel monotoon, maar zo konden de renners wel rustig aan de temperatuur van dertig graden wennen. Er stond weinig wind, dus heel spannend werd het niet. Van te voren wisten we dus al dat het sprinten ging worden.”

Omdat de ploeg vanochtend al vroeg moest verplaatsen, kon de finish goed worden verkend. “Aan de hand daarvan maakten we de tactiek om pas laat naar voren te schuiven. Dat is gelukt en op tweeënhalve kilometer voor de streep gingen we als eerste de bocht door. Daarna verliep het wat hectisch, maar kon Danny wel nog meesprinten.”

Het was voor het eerst dat Van Poppel met zijn vaste lead-out-partner Robert Wagner aan de start van een koers verscheen en dat beviel goed. Het team gaat deze week gebruiken om die lead-out te evalueren en te perfectioneren. Van Poppel kijkt er naar uit: "Ik heb zin in de komende dagen, waarin we nog genoeg kansen krijgen.”