HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 30 augustus 2018

Van Poppel dicht bij zege in zesde etappe Vuelta

Danny van Poppel is als tweede geëindigd in de zesde rit van de Ronde van Spanje. Een eerste groep van vijftig renners spurtte in San Javier. Mar Menor voor de dagzege. Bouhanni was daarbij Van Poppel net te snel af. Steven Kruijswijk en George Bennett zaten, net als Lars Boom, ook in de eerste groep en deden goede zaken in het klassement. Kruijswijk steeg een plaatsje van tien naar negen en Bennett steeg er drie, van veertien naar elf.


Van Poppel sprintte met bravoure, maar zag dat niet beloond met de bloemen. “Ik baal heel erg, want ik zat er heel dichtbij. Tweede is ook niet slecht, maar dit was wel echt een kans. Ik moest Viviani kloppen. Dat lukte nou, maar word ik alsnog tweede. Ik wist dat ik voor de bocht goed moest zitten. Ik zat bij Viviani, maar die bleef maar zitten. Ik kwam er op het goede moment voor en maakte het bijna af. Ik was op weg om er overheen te komen. Maar helaas”, analyseerde Van Poppel de laatste hectometers.


Net als Van Poppel wist ook de rest van de ploeg waar de kansen en de gevaren lagen. Bennett: “We moesten attent zijn. Ploegleider Grischa Niermann had zijn huiswerk goed gedaan. We mogen blij zijn met onze grote motoren, zoals Bert-Jan en Lars. Toen het in waaiers werd getrokken, deden zij een goede move. We zaten daarom in een goede positie en uiteindelijk in de goede groep. We wisten dat het nerveus zou zijn omdat het heel misschien kon breken. En dat gebeurde!”


“Dat Danny zo nipt werd geklopt, is veelbelovend maar ook jammer”, vond Niermann. “We zijn gekomen om te winnen. Er komen nog wel meer kansen, maar we hadden deze graag ‘in the pocket’ gehad. Het was een goede dag voor ons, want George en Steven hebben goede zaken gedaan in het klassement. Maar het had een perfecte dag kunnen zijn.”

RELATED