HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 februari 2018

Van Poppel grijpt naast tweede ritzege in Valencia

Danny van Poppel is naar de tweede plek gesprint in de laatste rit van de Volta a la Communitat Valenciana. De renner van Team LottoNL-Jumbo kwam op de meet net tekort om de overwinning te pakken. Primoz Roglic eindigde als zesde in het algemeen klassement. 

Volgens Van Poppel was het, net als gisteren, een lastige dag. “Het regende veel en er werd heel de dag hard gereden. Omdat er een sterke kopgroep wegreed, moest de ploeg volle bak op kop rijden. Gelukkig overleefde ik de laatste klim, waardoor ik voor de overwinning kon gaan.”

De laatste paar honderd meter verliep rommelig. “Oliver Naesen viel in een scherpe bocht vlak voor de finish. Ik schrok daarvan, waardoor ik de bocht niet goed nam. Jurgen Roelandts kwam er beter door, dus daardoor zat ik gelijk op een paar meter. Op het einde kwam ik net tekort, daar baal ik erg van.”

Ploegleider Grischa Niermann heeft de afgelopen dagen een sterk team gezien. “Over het algemeen is de wedstrijd goed voor ons verlopen“, blikt hij terug op de vijfdaagse etappekoers. “We wilden, na de overwinning van Danny afgelopen woensdag, graag nog een tweede etappe winnen. Dat is helaas niet gelukt. Maar Primoz heeft laten zien dat hij in orde is en ook Neilson is in goeden doen.”

Volgens Niermann verliep de sprint goed. “Hiermee kunnen we verder. Als de mannen zo blijven rijden, dan wint Danny dit jaar nog een stuk meer wedstrijden.” 

Ook Van Poppel is blij met de goede samenwerking in zijn debuutkoers. “Het verloopt goed, maar moeten elkaar natuurlijk nog beter leren kennen. Ik vind het daarnaast mooi dat Primoz ook meehelpt en zich honderd procent inzet. Dat geeft vertrouwen.”

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi