HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 oktober 2018

Van Poppel met korte solo naar winst in Binche

Danny van Poppel is glorieus winnaar geworden van Binche-Chimay-Binche. De rappe renner van Team LottoNL-Jumbo liet het op de hellende aankomst niet op een spurt aankomen, maar verschalkte de concurrentie met een verschroeiende aanval in de laatste hectometers. Daarmee bekroonde hij het werk van de ploeg van coach Frans Maassen. Voor Van Poppel was de zege in Henegouwen zijn derde van het seizoen. Voor Team LottoNL-Jumbo de 32e.

Van Poppel begon zijn seizoen met een overwinning en besluit zijn wielerjaar ook succesvol. “Dit is echt mooi en grappig dat ik mijn eerste en mijn laatste koers van het seizoen win”, vindt de laureaat. De Memorial Frank Vandenbroucke, zoals de wedstrijd in Binche ook genoemd wordt, werd pas onlangs aan zijn programma toegevoegd. “De vorm is nog goed en ik wilde graag rijden. Het is fijn om zo af te sluiten. De ploeg deed superwerk en alles viel nu op zijn plaats. Het is nooit makkelijk, maar alles pakte goed uit. Daar ontbrak het dit seizoen een paar keer aan. We konden op het eind twee kaarten uitspelen, met Dylan (Groenewegen) en mij. Dylan gunde mij de kans en ik ben blij dat ik het zo kon afronden.”

In de finale moest Team LottoNL-Jumbo nog alle zeilen bijzetten om de ontsnapte Stybar in te rekenen. De Tsjech was weg gereden uit een kopgroep waar ook Maarten Wynants deel van uitmaakte. De Belgisch Limburger won onderweg zijn gewicht in liters bier. “We hebben de zaken kunnen keren”, aldus een trotse Maassen. “We zijn het geloof blijven houden. In de finale hebben we iedereen de nek omgedraaid. Dat dat is gelukt, is de verdienste van het hele team. Iedereen is er blij om. Terecht, want dit is echt wel een heel mooie overwinning.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course