HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 februari 2018

Van Poppel negende in laatste sprintersrit Abu Dhabi

Danny van Poppel heeft de tweede plaats van gisteren geen mooi vervolg kunnen geven in de derde etappe van de Abu Dhabi Tour. In de verwachte massasprint kwam hij niet verder dan de negende plek. De overwinning ging naar Phil Bauhaus.

In het algemeen klassement levert Van Poppel twee plaatsen in, waardoor hij nu op de vijfde plaats terug is te vinden. Ook hangt de witte trui van leider in het jongerenklassement niet meer om zijn schouders.

Ploegleider Sierk Jan de Haan legde na afloop uit dat de zelfde tactiek werd gehanteerd als in de eerste etappe. “We wisten dat de laatste kilometers op een breed stuk asfalt werden afgelegd, dus we wilden daar naar voren schuiven. Dat lukte ons ook, alleen waren er op dat moment twee pelotons. Een aan de linkerkant van de weg, het andere aan de rechterkant. Rechts schoven wij op, maar toen kwam alles bij elkaar en zaten we precies in het midden van de actie.”

Vanuit die sandwich was het moeilijk een goede lead-out voor Van Poppel te formeren. “Gijs Van Hoecke bracht Danny wel nog naar voren, maar die moest te veel kracht leveren in dat proces om de verloren plaatsen nog goed te maken. Een negende plek bleek toen het hoogst haalbare. De afgelopen dagen gaan we evalueren met het oog op aankomende sprintwedstrijden.”

Dat is niet morgen, want dan staat er in Abu Dhabi een individuele tijdrit op het programma. De Haan schaart Jos van Emden daarin onder de favorieten. “Het is zijn doel om bij iedere tijdrit te scoren. Daar heeft hij hard voor getraind. Het parcours past bij hem en hij is goed. We hebben alle vertrouwen in hem.”