HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 februari 2018

Van Poppel tweede in Clasica Almeria

Danny van Poppel is tweede geworden in de Clasica de Almeria in Spanje. De 24-jarige Nederlander moest in de sprint zijn meerdere erkennen in de Australiër Caleb Ewan. Voor Van Poppel is het al zijn derde podium plaats van het seizoen na een etappezege en een tweede plaats in de Ronde van Valencia.

De ploeg had de hele dag hard gewerkt voor Van Poppel. Al snel reed er een kopgroep weg van zeven renners die maximaal een viertal minuten kregen. Mede door toedoen van de renners van Team LottoNL-Jumbo werd deze vlucht tenietgedaan in de laatste twintig kilometer. In de finale werd de lead-out van Van Poppel nog verstoord door een valpartij van Koen Bouwman. Hij kon gelukkig zijn weg vervolgen, maar had wel pijn aan zijn heup. Naar het zich laat aanzien, blijft de schade beperkt tot schaafwonden.

Ploegleider Addy Engels zag een mooie teamprestatie niet beloond worden met een overwinning maar kijkt toch met een goed gevoel terug naar deze wedstrijd. “Het plan was dat Danny de sprint eerder zou aangaan dan Ewan. Maar door de harde tegenwind besloot Danny te wachten. Helaas kwam hij er niet meer over. Maar de ploeg heeft uitstekend werk geleverd vandaag. Ze hebben de hele dag de koers gecontroleerd om Danny voorin te houden. Helaas kwam Danny door de val van Koen in de slotfase alleen te zitten in de laatste vijf kilometer omdat ook Gijs Van Hoecke werd opgehouden en niet meer voorin geraakte.”

Van Poppel zelf was vooral blij dat hij alsnog kon meesprinten na die valpartij in de laatste kilometers. “Het was een relaxte koers. De ploeg heeft hard gewerkt en het gat naar de kopgroep gedicht. Op het laatst waren er twee plaatselijk rondjes en we zaten met de gehele ploeg goed van voren, maar op een spekgladde rotonde ging het mis. Ik kon nog maar net aanhaken bij de eerste groep. In de sprint zat ik bij Ewan in het wiel maar wilde niet te snel aangaan door de tegenwind. Ik schoot ook nog uit mijn pedaal en kon hem niet meer remonteren. Het is jammer dat ik het ploegwerk niet heb kunnen afmaken, maar ben blij dat ik toch nog heb kunnen meesprinten”, besluit van Poppel die hoopt op meer succes in Abu Dhabi binnenkort.

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi