HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 juli 2018

Van Poppel tweede op nationaal kampioenschap

Danny van Poppel is op het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide als tweede geëindigd. Nadat een aanvalspoging van de renner van Team LottoNL-Jumbo strandde op drie kilometer van de aankomst, moest hij op de Brabantse Wal zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Timo Roosen werd vierde.

Het kampioenschap over 221 kilometer was een ware slijtageslag door het uitdagende parcours en de zomerse omstandigheden. Bert-Jan Lindeman zat voor Team LottoNL-Jumbo mee in de vroege vlucht, die maximaal tien minuten voorsprong kreeg. Nadat de kopgroep werd ingelopen in de laatste vijftig kilometer, trok Van Poppel eerst ten aanval met onder anderen Van der Poel, waarna hij het solo probeerde in de laatste tien kilometer. 

“Helaas niet gewonnen. Ik was echt goed vandaag. Ik heb vandaag gekoerst zoals ik dat het liefst doe: aanvallend. In die rol kreeg ik de kans van de ploeg om voor de titel te gaan. Ik ben tweede, maar alleen de winst telt”, aldus Van Poppel. “In de finale was er wat verwarring. Ik zat mee in de ontsnapping en ik dacht dat Dylan nog in het peloton zou zitten. Dus ik ging solo in de laatste tien kilometer. Toen ik teruggepakt werd, begon ik wat te ver van achteren aan de sprint. Als ploeg hebben we prima gereden. We hadden de wedstrijd onder controle, maar de sterkste heeft vandaag gewonnen.”

Ploegleider Addy Engels is het met Van Poppel eens dat de sterkste gewonnen heeft. Hij zag desondanks een sterke ploeg. “We hadden de koers de hele tijd onder controle, maar dat is geen garantie natuurlijk. Het zag er lange tijd goed uit met Bert-Jan in de vroege vlucht en daarna met Danny. We waren eigenlijk overal goed vertegenwoordigd. Maar het is gewoon een eerlijke conclusie dat de beste vandaag gewonnen heeft. Dat is jammer maar liever zo dan door pech of een stommiteit.”

RELATED