HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 augustus 2018

Van Poppel vijfde in eerste etappe Ronde van Polen

Danny van Poppel is in de eerste etappe van de Ronde van Polen als vijfde geëindigd. De 25-jarige sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd goed gebracht, maar moest desondanks van te ver aan zijn sprint beginnen.

De relatief vlakke etappe in en rond Krakow werd gekenmerkt door een vroege vlucht. Mede door toedoen van Team LottoNL-Jumbo werd die ingerekend. In de finale werd Van Poppel goed gebracht door Lars Boom, Gijs Van Hoecke en Tom Leezer. In de bochtige finale was het ellebogenwerk, waardoor de lead-out van Van Poppel ingesloten kwam te zitten. 

Ploegleider Grischa Niermann zag desondanks een zeer sterke ploeg. “De intentie was om vandaag te gaan voor Van Poppel. In het begin reed er een kopgroep weg met De Marchi. We hebben toen besloten om mee te rijden met Bora en QuickStep om de kopgroep weinig ruimte te geven. In de finale zaten we nog goed met Lars, Gijs en Tom in functie van Danny. Alleen in de laatste bocht kreeg Gijs een enorme schouderduw waardoor ze ingesloten raakten. Tom heeft nog geprobeerd om Danny van voren te krijgen, maar tevergeefs. We blijven het proberen. Het is zaak dat de lead-out van Danny nog beter op elkaar ingespeeld raakt.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss