HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 juni 2018

Van Poppel wint Halle-Ingooigem in millimetersprint

Danny van Poppel heeft in België de eenenzeventigste editie van Halle-Ingooigem gewonnen in een sprint met een uitgedund eerste peloton. De 24-jarige topsprinter van Team LottoNL-Jumbo was na tweehonderd kilometer een fractie sneller dan landgenoot Fabio Jakobsen. Voor Van Poppel is het zijn tweede zege van het seizoen. In februari won hij een etappe in de Ronde van Valencia. De zege van Van Poppel is de twintigste zege van Team LottoNL-Jumbo.

De Belgische semi-klassieker, traditioneel de laatste voorbereiding op de nationale kampioenschappen was een slijtageslag. Van Poppel en Maarten Wynants wisten in de slotronde de oversteek te maken naar een omvangrijke kopgroep. Wynants hield vervolgens de groep bij elkaar, waarna Van Poppel de sprint vroeg begon.

“Eindelijk weer een keer gewonnen. Dit doet echt deugd. Ik zat er de laatste weken al een paar keer kort bij, vooral in de Giro, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik ben dat ik weer win”, aldus Van Poppel. “Het was echt close tussen mij en Jakobsen, maar winnen is winnen. Ik zat perfect bij hem in het wiel. Ik wilde de sprint eerder aan gaan dan hij. Ik viel op het laatst een beetje stil, maar het was genoeg. Maarten heeft veel werk opgeknapt voor mij. We sprongen op de laatste keer Tiegemberg naar de kopgroep toe. Hij heeft ermede voor gezorgd dat het bij elkaar bleef en ik kon sprinten. Dit geeft moraal voor de komende weken.”

RELATED