HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 september 2018

Van Poppel zesde in tiende etappe Vuelta

Danny van Poppel is in de tiende etappe van de Vuelta ciclista a España naar de zesde plaats gesprint. Het sprinttreintje van Team LottoNL-Jumbo liet zich wegduwen. Van Poppel moest daarom van te ver komen. In het klassement veranderde niets.

De etappe werd gekenmerkt door de traditionele vlucht die in de finale werd ingelopen. In het peloton zat Team LottoNL-Jumbo de hele dag goed van voren. George Bennett was bij de pinken en nam een seconde bonificatie.

“De ploeg deed vandaag super werk, maar we lieten ons weg duwen”, aldus Van Poppel. “Daarna was het klaar voor de overwinning. Ik voelde me goed en kwam naar mijn gevoel nog sterk opzetten in de sprint, maar de prijzen waren toen al verdeeld. Mijn vorm is goed, maar alles moet een keer goed vallen. Daar hebben de ploeg en ik ook veel vertrouwen in.” 

Morgen is een etappe met veel klimwerk. Ploegleider Addy Engels verwacht een nerveuze dag. “Morgen is een uitgelezen kans voor de vluchters. Veel klimwerk en gevaarlijke en smalle wegen. We moeten vooral op onze hoede zijn en ons niet laten verrassen.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning