HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 september 2017

Verzwakte Lobato ziet sprint in Vuelta aan zich voorbij gaan

In de dertiende etappe van de Vuelta a Espana speelde Juan Jose Lobato in de sprint geen rol. De etappe was door hem en Team LottoNL-Jumbo omcirkeld in de agenda, maar aan de vooravond werd de Spanjaard overmand door diarree. Lobato had uiteindelijk niet genoeg kracht om in de finale van voren te zitten. Trentin sprintte naar zijn derde overwinning, terwijl Steven Kruijswijk als elfde over de streep kwam.

In de finale van de rit naar Tomares moesten de renners twee hellinkjes beklimmen. Clement: “Ik denk dat Juan Jose de benen niet had. Hij had vannacht last van diarree, maar tijdens de wedstrijd gaf hij aan dat hij in orde was. Door het vochtverlies zal hij krampen gekregen hebben. Dat is jammer, want er is veel energie ingestopt door de jongens. Gelukkig is plan twee, Steven van voren houden, wel gelukt." 

Lobato beaamt de woorden van Clement: “Tot aan de bevoorrading was ik oké, maar daarna speelde mijn maag weer op en voelde ik mijn krachten wegvloeien.”

Kruijswijk heeft in de oplopende laatste kilometer wat seconden gewonnen op enkele concurrenten: “De finale was erg hectisch. Door het ‘hupje’ aan het einde, maar ook door de aanloop ernaartoe. Er waren veel obstakels en er stond een hoop toeschouwers. Het was belangrijk om op vijf kilometer van de finish van voren te zitten en dat is goed gelukt.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning