HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 september 2017

Verzwakte Lobato ziet sprint in Vuelta aan zich voorbij gaan

In de dertiende etappe van de Vuelta a Espana speelde Juan Jose Lobato in de sprint geen rol. De etappe was door hem en Team LottoNL-Jumbo omcirkeld in de agenda, maar aan de vooravond werd de Spanjaard overmand door diarree. Lobato had uiteindelijk niet genoeg kracht om in de finale van voren te zitten. Trentin sprintte naar zijn derde overwinning, terwijl Steven Kruijswijk als elfde over de streep kwam.

In de finale van de rit naar Tomares moesten de renners twee hellinkjes beklimmen. Clement: “Ik denk dat Juan Jose de benen niet had. Hij had vannacht last van diarree, maar tijdens de wedstrijd gaf hij aan dat hij in orde was. Door het vochtverlies zal hij krampen gekregen hebben. Dat is jammer, want er is veel energie ingestopt door de jongens. Gelukkig is plan twee, Steven van voren houden, wel gelukt." 

Lobato beaamt de woorden van Clement: “Tot aan de bevoorrading was ik oké, maar daarna speelde mijn maag weer op en voelde ik mijn krachten wegvloeien.”

Kruijswijk heeft in de oplopende laatste kilometer wat seconden gewonnen op enkele concurrenten: “De finale was erg hectisch. Door het ‘hupje’ aan het einde, maar ook door de aanloop ernaartoe. Er waren veel obstakels en er stond een hoop toeschouwers. Het was belangrijk om op vijf kilometer van de finish van voren te zitten en dat is goed gelukt.”

RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.