HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 augustus 2017

Victor Campenaerts kroont zich tot Europees kampioen tijdrijden

Victor Campenaerts is de nieuwe Europese kampioen tijdrijden. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo klokte na een individuele tijdrit van 46 kilometer de beste tijd met 53 minuten en 12 seconden. Jos van Emden was de tweede renner van Team LottoNL-Jumbo in de top tien op een vijfde plaats. Het is alweer de zesde seizoenszege van Team LottoNL-Jumbo op de Bianchi Aquila CV tijdritfiets.

Victor Campenaerts had na de start het goede gevoel meteen te pakken. “Ik voelde me goed en dat werd bevestigd toen ik na vijf minuten op mijn Pioneer keek”, deed de kersverse Europese kampioen na afloop zijn verhaal. “Ik kon meteen een hoge snelheid ontwikkelen en dat doortrekken tot de finish. Ik probeer altijd het beste uit mijn tijdritten te halen. Dat het nu resulteert in een Europese titel, is geweldig.”

Het is alweer de tweede Europese titel voor de Belg, nadat hij in 2013 de beste van zijn continent was bij de beloften. “Kort daarna werd ik prof. Ik merkte toen dat het verschil tussen de beloftes en profs groot is, maar ik ben altijd gefocust gebleven. Ik heb veel progressie geboekt en ben blij dat ik na mijn valpartij op het voorbije BK tijdrijden alsnog een trui heb bemachtigd.”

Hij versloeg in het Deense Herning gerenommeerde namen en boekte zo zijn tweede seizoenszege. “De concurrentie was inderdaad groot. Zo won Maciej Bodnar onlangs nog de tijdrit in de Tour de France. Dat zegt genoeg. Gelukkig kon ik hem hier nipt afhouden. Ik kijk ernaar uit om mijn Europese trui te tonen in de Ronde van Groot-Brittannië.”