HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 maart 2018

Video: Preview E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem met Maarten Wynants

Dat gaat in België waarschijnlijk niet veel anders zijn.  Het kwik komt niet boven de tien graden uit en het lijkt ook niet droog te blijven. Op het menu staan onder meer spekgladde kasseistroken en witte grindwegen, zoals we die nog kennen van de Strade Bianche.


Maarten Wynants:  “E3 Harelbeke is een superzware wedstrijd die mij in het verleden nooit echt goed heeft gelegen. In feite is het zelfs een mini Ronde van Vlaanderen te noemen. Ik hoop tot diep in de finale een rol te kunnen spelen om op die manier de jongen gasten als Timo Roosen en Amund Jansen te ondersteunen. Het is dan aan hen om een kort resultaat te rijden.


"

Over Gent-Wevelgem zegt Wynants dat het van een sprinterskoers in een nog zwaardere koers is getransformeerd. “We hebben mogelijkheden met Dylan Groenewegen. Het komt erop neer hem goed af te zetten op de laatste beklimming van de Kemmelberg. Zo veel mogelijk bij hem blijven om gaten te dichten indien nodig.

”

Het is een van de weinige wedstrijden waar beide topsprinters van Team LottoNL-Jumbo aan het vertrek staan. Wynants: “Hoe meer kopmannen, hoe meer mogelijkheden. Daar kunnen we op inspelen”.
;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss