HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 augustus 2017

Vierde plaats en prijs voor de strijdlust in Veenendaal-Veenendaal Classic

Lars Boom is vierde geworden in de Veenendaal-Veenendaal Classic. De 31-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo sprintte na een lastige wedstrijd naar de vierde plaats. Amund Grondahl Jansen en Victor Campenaerts reden lange tijd aan de leiding, maar werden in de slotfase teruggepakt. Grondahl Jansen kreeg nog wel een prijs voor zijn strijdlust.

Het tempo lag al in het begin van de wedstrijd hoog. In eerste instantie zat Lars Boom in een omvangrijke vlucht. Vervolgens ging Amund Grondahl Jansen verschillende keren in de aanval. “Ik wilde graag in die vroege vlucht zitten”, verklaarde hij achteraf. “Uiteindelijk kwam ik samen met Victor in de kopgroep terecht.”

De twee renners hielden lang vooraan stand. “Maar het was een lastige wedstrijd in slechte weersomstandigheden. Dat moesten we in de finale bekopen. Ik had in de slotfase te weinig kracht in de benen en kon daardoor niet meer meestrijden om de overwinning. We hebben onszelf echter goed laten zien en het was een goede poging.”

Lars Boom mengde zich vervolgens nog in de onvermijdelijke eindsprint . “Na een lastige koers ging Jos van Emden in de finale voor de aanval. Daarom besloot ik om de sprint af te wachten”, beschreef hij achteraf de slotfase. “Daarin kwam ik net te kort voor de derde plek. Dat was jammer, maar dit geeft wel vertrouwen voor de komende koersen.”