HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 augustus 2017

Vijfde plaats voor Dylan Groenewegen in vierde etappe BinckBank Tour

Na een regenachtige dag is Dylan Groenewegen vijfde geworden in de vierde etappe van de BinckBankTour. Zijn ploeggenoot bij Team LottoNL-Jumbo Lars Boom behield zijn zesde positie in het algemeen klassement.

Voor de meeste sprinters uit de Tour de France komt de BinckBank Tour te vroeg. “Het zijn de frisse mannen die hier om de zege strijden”, concludeerde ook Groenewegen. “Ik heb wel het gevoel dat mijn sprint in orde is, maar ik had onderweg slechte benen. De Tour de France en de natourcriteriums zitten nog in de benen. Het gevoel was dus niet goed vandaag. Ik heb het toch geprobeerd, maar een overwinning is op dit moment te hoog gegrepen. De kracht moet de komende tijd weer wat aangescherpt worden.”

Ook ploegleider Nico Verhoeven meent dat de Tour de France zijn tol heeft geëist. “Dat is voor Groenewegen een zware beproeving geweest”, legde hij na afloop uit. “Alles moet kloppen bij een sprinter en dat is op dit moment niet het geval. In de Tour heeft Groenewegen acht ritten heel diep moeten gaan. Daardoor komt hij nu waarschijnlijk wat te kort. Dylan heeft vorig jaar zijn eerste Tour gereden en daar heeft hij dit seizoen de vruchten van geplukt. Ik ben ervan overtuigd dat hij ook sterker uit de voorbije Tour is gekomen, maar nu speelt de vermoeidheid nog een te grote rol.”