HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 11 oktober 2018

Vooruitblik Lombardije en afsluiting seizoen in Azië

Het seizoen is nu echt bijna voorbij. Dit weekend rijden we de Ronde van Lombardije, de Tacx Pro Classic en de Hammer Series Hong Kong. We sluiten het wielerjaar af met de Japan Cup en de Tour of Guangxi. 

In China staat Dylan Groenewegen aan de start. Lukt het hem om daar zijn veertiende zege van het jaar binnen te halen? Zijn lead-out met Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen is mee om hem te ondersteunen in de sprint. 


Ploegleider Grischa Niermann: "De focus ligt op het winnen van een sprintersetappe met Dylan. De eerste drie ritten zijn vlak. De vierde etappe eindigt op een klim van drie kilometer. Daar kunnen Neilson Powless en Sepp Kuss voor hun kans gaan."

 

De Ronde van Lombardije is voor veel van onze klimmers de laatste wedstrijd van het jaar. “Met Primoz Roglic en George Bennett hebben we twee mannen die een goed resultaat kunnen behalen”, blikt ploegleider Addy Engels vooruit. “Het parcours is bijna identiek aan vorig jaar. De grote selectie zal plaatsvinden op de Ghisallo en de Sormano, met een zeer technische afdaling. Daarna volgen de twee laatste klimmen. Een lastige naar Civiglio en een klim met de top op drie kilometer van de finish.”

 

Hammer Series Hong Kong

 

Zondag rijden we de laatste Hammer Series van het seizoen. Eerder waren er races in Noorwegen en Nederland. Na deze twee wedstrijden staat ons team vierde in het klassement, met enkele punten achterstand op de nummer drie. Wat kunnen de renners in Hong Kong?

 

Lees meer over waar je de wedstrijd online en op tv kunt zien: https://goto.hammerseries.com/howtowatch

 

 

Selectie Ronde van Lombardije: Primoz Roglic, Robert Gesink, George Bennett, Antwan Tolhoek, Koen Bouwman, Daan Olivier & Floris De Tier

Selectie Tacx Pro Classic: Enrico Battaglin, Jan Maas, Bram Tankink, Maarten Wynants & Jos van Emden

Selectie Hammer Series Hong Kong: Dylan Groenewegen, Amund Grondahl Jansen, Sepp Kuss, Neilson Powless, Gijs Van Hoecke, Pascal Eenkhoorn & Timo Roosen

Selectie Tour of Guangxi: Dylan Groenewegen, Amund Grondahl Jansen, Sepp Kuss, Neilson Powless, Gijs Van Hoecke, Pascal Eenkhoorn & Timo Roosen

Selectie Japan Cup: Robert Gesink, Lars Boom, Koen Bouwman, Daan Olivier, Antwan Tolhoek & Maarten Wynants

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course