HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 september 2018

Vooruitblik WK ploegentijdrit: 'Selectie gekozen met oog op toekomst'

Het WK ploegentijdrit wordt zondag 23 september verreden. Namens Team LottoNL-Jumbo rijden Jos van Emden, Tom Leezer, Koen Bouwman, Timo Roosen, Neilson Powless en Danny van Poppel. Head of Performance Mathieu Heijboer blik vooruit. 

"We hebben voor deze selectie gekozen met het oog op de toekomst. Door omstandigheden kunnen we niet de sterkste ploeg opstellen. Daarom rijden we met een jong team, met drie debutanten. We hebben onze strategie en doelstelling aangepast. De klassering is minder interessant, maar we willen vooral een goede ploegentijdrit rijden.


Danny van Poppel, Koen Bouwman en Neilson Powless debuteren op het WK in deze discipline. Er zullen de komende jaren belangrijke ploegentijdritten in grote rondes verreden worden. Daarom is het voor deze jongens een belangrijk leermoment in hun carrière. Met Jos van Emden en Tom Leezer kiezen we voor twee ervaren en geroutineerde renners die meerdere WK’s hebben gereden. De andere jongens kunnen profiteren van hun ervaring.


Primoz Roglic rijdt niet omdat hij door een blessure onvoldoende getraind heeft op de tijdritfiets. Na de Tour de France heeft hij een steentje in zijn arm weg laten halen, waardoor hij zich niet optimaal heeft kunnen voorbereiden op de tijdritkampioenschappen. Hij richt zich volledig op de wegrit. Daarnaast is Robert Gesink enkele weken geleden gevallen, waardoor hij ook niet beschikbaar is.


Koen, Neilson en Jos hebben in de Tour of Britain de ploegentijdrit gewonnen. Dat was een boost voor hun vertrouwen en een geweldige ervaring. Deze tijdrit was veertien kilometer, terwijl ze op het WK 63 kilometer af moeten leggen. Ook in de grote rondes zijn tijdritten vaak wat langer. 


Het parcours is technisch gezien niet zo moeilijk, maar het profiel is heel uitdagend. De eerste veertig kilometer gaan licht bergaf, waarna ze ineens een pittige klim over moeten. Deze klim kennen we goed van onze hoogtestage in Kühtai. Die breekt het ritme. Het eerste gedeelte rijd je heel de tijd zestig kilometer per uur en vervolgens ineens twintig kilometer per uur. Dat is ongebruikelijk. Het is een tijdrit waar we verstandig om moeten gaan met energie en de juiste renners op de juiste momenten in moeten zetten. Tactiek is hier erg belangrijk.”


RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course